• Beleid
  • 16 juli 2021

11 november: Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

11 november: Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

Opbrengsten en vooruitblik

Tien jaar geleden publiceerden Machteld Huber, André Knottnerus, Henk Smid, Alex Jadad en vele anderen, in de British Medical Journal, over een nieuw concept van gezondheid waarin veerkracht centraal staat. In Nederland is dit verder ontwikkeld in Positieve Gezondheid; in Canada door Alex Jadad in Trusted Networks. Hoe is onze gezondheidszorg erdoor veranderd? Hoe kan het concept zich nog verder ontwikkelen? En hoe kun jij er zelf mee aan de slag? Op 11 november organiseren we een conferentie om deze vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

 

Programma

Het programma van de conferentie is nog in ontwikkeling. Maar in elk geval zullen – naast Machteld Huber en Alex Jadad – verschillende Nederlandse inspiratoren uit de gezondheidszorg, de wetenschap en het sociale domein hun visie op veerkracht delen. Daarnaast zijn er interactieve themaworkshops over wat er al ontwikkeld is. Kortom, deelnemers kunnen zich laten inspireren door achtergronden, nieuwe perspectieven en netwerkmogelijkheden.

 

Voor wie?

De conferentie is interessant voor een breed publiek dat interesse heeft in Positieve Gezondheid: wetenschappers, beleidsmakers en mensen uit de praktijk van de zorg, het sociale domein, onderwijs, etc., die met Positieve Gezondheid én andere uitwerkingen van ‘Ability to adapt…’ werken, of dat willen gaan doen.

 

Save the date: 11 november 2021

Noteer deze datum alvast in uw agenda. De conferentie vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, maar online deelname is ook mogelijk. Accreditatie wordt aangevraagd. Een gedetailleerd programma en aanmeldprocedure volgen binnenkort. Wilt u daarvan een attendering ontvangen? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter.

Deze conferentie wordt georganiseerd door iPH in samenwerking met ZonMw en de Gezondheidsraad en is mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid, de Founders van iPH: VWS, Noaber, VGZ, CZ, Menzis en Zilveren Kruis en de partners van iPH.

Lees ook How should we define health? De eerste definitie van Positieve Gezondheid in BMJ
Lees ook Wat is Positieve Gezondheid?