• Beleid
  • 14 oktober 2021

11 november: Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

11 november: Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’

Op weg naar een veerkrachtige samenleving

Tien jaar geleden publiceerden Machteld Huber, André Knottnerus, Henk Smid, Alex Jadad en vele anderen, in de British Medical Journal, een nieuw concept van gezondheid waarin veerkracht en eigen regie centraal staan. In Nederland is dit verder ontwikkeld in Positieve Gezondheid; in Canada door Alex Jadad in Trusted Networks. Hoe is onze gezondheidszorg erdoor veranderd? Hoe kan het concept zich nog verder ontwikkelen? En hoe kun jij er zelf mee aan de slag? 

Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’
Op weg naar een veerkrachtige samenleving

Op 11 november organiseert iPH in samenwerking met ZonMw en de Gezondheidsraad een feestelijke conferentie om met elkaar te reflecteren op 10 jaar werken en denken vanuit deze dynamische visie op gezondheid en de route te verkennen naar een veerkrachtige samenleving.

Wat hebben we met elkaar te doen om Positieve Gezondheid en ook Trusted Networks in alle domeinen te laten werken, zodat gezondheidsverschillen kleiner worden, we vitaal ouder worden en we met elkaar in gesprek kunnen gaan over sociale vraagstukken? Welke impact creëren we hierdoor om bovendien de zorg betaalbaar houden? Met o.a. Paul Blokhuis, Maaike de Vries, Mariëtte Hamer, Véronique Timmerhuis, Marianne Geleijnse en nog veel meer.

Wil je een dag lang geïnspireerd worden door nationale en internationale sprekers, nieuwe inzichten verkrijgen, leren van goede voorbeelden, netwerken en gezond lunchen? Schrijf je dan zeker in voor deze conferentie!

Live in de Jaarbeurs of Online

We maken graag van de gelegenheid gebruik om elkaar weer te ontmoeten in een veilige omgeving. De Jaarbeurs faciliteert dit voor ons en is door de centrale ligging heel goed bereikbaar. Voor de fysieke bijeenkomst is accreditatie aangevraagd. Tevens kan met een live stream zowel het Nederlandstalige als het internationale programma worden gevolgd. Hiervoor zijn aparte kaarten te koop.

Programma

We beloven een inspirerend programma met welkomstwoord door Paul Blokhuis, een terugblik door André Knottnerus en Henk Smid en vernieuwende inzichten van Machteld Huber en Alex Jadad. We maken ook van de gelegenheid gebruik om de eerste versie van het “Handbook Positive Health in Primary Care, the Dutch example” uit te reiken.

Onder leiding van dagvoorzitter Maaike de Vries gaan we in gesprek met diverse experts wat ‘Health as the ability to adapt’ nu heeft teweeg heeft gebracht op gebied van Beleid, Onderzoek, Onderwijs en Praktijk en vooral hoe we nu verder moeten om tot die veerkrachtige samenleving te komen.

Tijdens de pauze en in de middag ga je vooral zelf aan de slag, tijdens de belevingsmarkt en de vele workshops. We eindigen de dag met een talkshow waar we tafelgasten zullen prikkelen om met elkaar in gesprek te gaan en tot nieuwe inzichten te komen en sluiten de dag af met een feestelijk moment! Ben je er bij?

Sprekers

We zijn trots op de bijdragen aan dit programma door sprekers en ervaringsdeskundigen op gebied van Positieve Gezondheid en Trusted Networks. Van nano- tot macroniveau en in de domeinen: beleid, praktijk, onderzoek en onderwijs.

Voor wie?

De conferentie is interessant voor een breed publiek dat interesse heeft in Positieve Gezondheid. Van (zorg)professional tot bestuurders, uit beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek, die met Positieve Gezondheid én andere uitwerkingen van ‘Ability to adapt…’ werken, of dat willen gaan doen.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd (voor live aanwezigheid) bij: Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN), Keurmerk Fysiotherapie therapeutenregister, Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO), LV POH – GGZ, Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN) en Register zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten register en Kwaliteitsregister Verloskundigen. Voor het verkrijgen van accreditatiepunten, is het van belang om het gehele congres bij te wonen en uw handtekening te plaatsen op de presentielijst.

Deze conferentie wordt georganiseerd door iPH in samenwerking met ZonMw en de Gezondheidsraad en is mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid, de Founders van iPH: VWS, Noaber, VGZ, CZ, Menzis en Zilveren Kruis en de Partners van iPH.

Lees ook How should we define health?
Lees ook Wat is Positieve Gezondheid?