1852 lezing - livestream | woensdag 10 maart 2021 | 15.00-16.30 uur

Woensdag 10 maart 2021 wordt de vijfde 1852 Lezing en de uitreiking van de Cruquius Penning aan Machteld Huber gehouden. Met de 1852 Lezing en de Cruquius Penning wil de gemeente Haarlemmermeer vernieuwende kennis uitwisselen en de aandacht richten op innovatieve perspectieven met een positieve impact op mens, maatschappij en ondernemerschap.

Het programma wordt via livestream uitgezonden vanuit het FOX Theater in Hoofddorp. Hier leest u meer over de achtergrond van de 1852 Lezing en de Cruquius Penning.

Programma

15.00     Welkom door moderator Kim Coppes.

15.05     Inleiding burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven, Haarlemmermeer – Cruquius 1852 uitdagingen toen/nu.

15.15     1852 Lezing door keynote spreker Muriel Arts over collectief leiderschap. Muriel Arts bekleedt strategische advies- en directiefuncties bij internationale bedrijven. Zij maakt met lef en visie van een probleem een oplossing met grote impact in relatie tot de grote hedendaagse vraagstukken. Meer informatie

15.55     Prijsuitreiking winnaar Cruquius Penning 2021 Machteld Huber, arts, onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health (iPH). Zij kwam op basis van wetenschappelijk onderzoek tot een nieuw concept van gezondheid: “Positieve Gezondheid”. Binnen de zorg agendeert zij al 30 jaar thema’s waarvan zij meent dat de zorg er beter van wordt. Zij ontvangt de Cruquius penning voor onder andere haar authentieke inzet voor gezondheid, kwaliteit van leven en leefomgeving bij de transitie naar een duurzame samenleving. Meer informatie

16.05     Interview met Machteld Huber over haar visie en gedachtegoed.

16.20    Slotbeschouwing: mogelijkheden en kansen voor Haarlemmermeer door wethouder Mariëtte Sedee.

16.30     Samenvatting en afronding door Kim Coppes.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Kort voor de bijeenkomst ontvangt u een aparte link voor deelname aan de livestream.

Graag tot woensdag 10 maart!

Met vriendelijke groet,

Marianne Schuurmans-Wijdeven, Burgemeester van Haarlemmermeer

Thomas Rau, Voorzitter Comité van Aanbeveling 1852 Lezing