• Praktijk
  • 25 november 2021

Start actieleernetwerk Positief Gezond Werkgeverschap voor arbodiensten

Start actieleernetwerk Positief Gezond Werkgeverschap voor arbodiensten

In het kader van de Week van de Werkstress vond op 16 november de masterclass ‘Positief Gezond Werkgeverschap’ plaats, georganiseerd vanuit OVAL, Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health, bedoeld voor gezondheidsprofessionals.

Bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, vitaliteitscoaches en sociaal medisch verpleegkundigen meldden zich aan en het werd het een inspirerende middag die smaakt naar meer!

Het werken vanuit het model van Positieve Gezondheid brengt arbo professionals meer in hun rol, geeft meer synergie in het werk en biedt waardecreatie voor onze klanten (werknemer en werkgever).” –  Andries de Kock, bedrijfsarts Rienks Arbodienst

Een geanimeerde bijeenkomst met bijdragen van dr. Miriam de Kleijn van iPH over de ‘Why, What en How’ van Positieve Gezondheid, bedrijfsarts Andries de Kock over zijn wedervaren bij de transitie van Rienks van klassiek naar werken vanuit de principes van Positieve Gezondheid. Deelnemers gingen met elkaar in gesprek en de sessie eindigede met een introductie van de start van een (regionaal) actieleernetwerk door Piet Vessies.

Het doel van het actieleernetwerk is het samen ontwikkelen van meerdere praktijkvoorbeelden (learning by doing).

Ben je ook geïnteresseerd? Laat het weten aan Piet, via piet.vessies@allesisgezondheid.nl

 

Bijgaand een kort verslag, waarbij we ook de tips van de deelnemers hebben verzameld.