Webinar: Bewegen in Positieve Gezondheid

Bewegen en Positieve Gezondheid hangen nauw samen. Maar wélke rol speelt bewegen in de brede benadering van gezondheid? Dus ben je op zoek hoe je als buurtsportcoach of sportbeleidsambtenaar meer verbinding kan maken met de zorg of met het sociale domein? Of wil je als zorgmedewerker weten hoe je bewegen kunt inzetten in relatie met Positieve Gezondheid? Alles Is Gezondheid en Kenniscentrum Sport & Bewegen slaan de handen ineen om de kansen voor bewegen in het werken met Positieve Gezondheid te laten zien tijdens dit gratis webinar op 17 mei.

In dit webinar willen we je informeren over Positieve Gezondheid in relatie tot de rol van sport en bewegen. Ook inspireren we je met voorbeelden uit de praktijk hoe sport en bewegen wordt ingezet om gezondheid te verbeteren. Tot slot ga je in gesprek met elkaar over wat je nodig hebt om verbindingen tussen sport, bewegen, zorg en welzijn te maken en daarbij de inwoners echt centraal te zetten. Met de input die we ophalen, zetten we in op een vervolg om nog meer kennis te delen over bewegen in Positieve Gezondheid. Wij zien je graag daar!

Voor wie?
Dit webinar is aan de ene kant interessant voor uitvoerders in de sport, zoals buurtsportcoaches, combinatiefunctionaris en medewerkers sportinterventies om te leren hoe je vanuit de Positieve Gezondheid gedachtegoed kan werken. Het webinar is verder interessant voor beleidsmedewerkers sport, maar ook medewerkers van het sociale-, jeugd- en gezondheidsdomein geeft het webinar inzicht hoe je de Positieve Gezondheid gedachtegoed gebruikt en hoe sport en bewegen hier een rol in kan spelen. Medewerkers van een sport/welzijnsorganisatie, sociale wijkteams, zorgprofessionals, leefstijlcoach en fysio- en ergotherapeuten kunnen van dit webinar leren hoe je sport en bewegen kan inzetten om te zorgen voor een Positieve Gezondheid bij de cliënten.

Meer info en aanmelden

Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.