Vacature Procescoördinator Trainingen iPH (24 uur)

Wij zoeken een energieke procescoördinator voor de verdere ontwikkeling van het Kwaliteitsregister ‘Trainers Positieve Gezondheid’ van Institute for Positive Health (iPH). Ben je thuis in de wereld van Positieve Gezondheid en ben je enthousiast en creatief? Ben jij daarnaast een kei in het plannen van processen, kun je het overzicht bewaren en heb je een vlotte pen? Solliciteer dan op de functie van procescoördinator Trainingen.

Het Kwaliteitsregister maakt inzichtelijk welke trainers Positieve Gezondheid aan de kwaliteitsnormen voldoen volgens het iPH. Dit openbare register bestaat nu een jaar en heeft zo ‘n 150 deelnemers. Alle deelnemers zijn gecertificeerde trainers die hebben gekozen zich in te schrijven in het Kwaliteitsregister en lid te zijn van de iPH-trainerscommunity.

Wat ga je doen?

Als procescoördinator ben je een sterke procesbewaker en ga je gestructureerd te werk. Je draagt zorg voor soepele communicatieprocessen tussen de trainers onderling via bijvoorbeeld de trainerscommunity, en voor een optimale verbinding tussen trainers, opleiders en het iPH-kernteam. Je organiseert, samen met trainers, de 3-maandelijkse trainersbijeenkomsten.

Daarnaast ondersteun je de programmacoördinator van iPH met het opbouwen van de zakelijke dienstverlening waarbij via een afdrachtsysteem de financiële basis voor de bedrijfsvoering van iPH wordt gelegd, de contacten en contracten met de vignethouders bij zorg- en welzijnsinstellingen. De daarbij behorende werkzaamheden zijn: planningen en overzichten maken, notities schrijven, het digitale archief bijhouden en actielijsten uitwerken en monitoren. Je kunt de afgesproken acties uitzetten en deels zelf uitvoeren. Je bent de spin in het web en vindt het leuk om met meerdere collega’s, opdrachtgevers en partners samen te werken. Je doet het werk natuurlijk niet alleen. Bij iPH werk je nauw samen met het kernteam bestaande uit 6 personen en met een grote kring van betrokkenen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt kennis van het concept Positieve Gezondheid en kunt de essentie daarvan uitdragen.
 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Je kunt zelfstandig werken en beschikt over relevante werkervaring in projectmanagement en bestuursprocessen.
 • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen, je bent flexibel en hebt een klant- en teamgerichte instelling.
 • Je beschikt over een goed plan- en organisatievermogen, goede taalvaardigheid en je werkt zorgvuldig.

Wie zijn wij?

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar bijvoorbeeld in de gezondheidszorg doorgaans wel op. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op de leefwereld van het individu, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Het Institute for Positive Health (iPH) is de grondlegger van dit gedachtegoed. Wij willen de beweging naar Positieve Gezondheid blijven stimuleren, versterken en versnellen.

Bij het expertisecentrum iPH kan iedereen terecht voor inspiratie om met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan. Zo bieden we lezingen, workshops en praktische digitale tools om Positieve Gezondheid zelf in te zetten. Dat doen we voor zowel inwoners als professionals, van jong tot oud. Ook ontwikkelen we het concept Positieve Gezondheid steeds verder met behulp van onderzoek. We leiden iPH-trainers op en zorgen ervoor dat zij de expertise en actuele kennis verder brengen in het land. En we helpen systeembarrières oplossen die Positieve Gezondheid in de weg staan. Altijd in samenwerking met zoveel mogelijk mensen en organisaties. iPH is onderdeel van Stichting CAOP.

Bij iPH werken we hybride: deels vanuit ons kantoor in Utrecht en deels vanuit huis. Er wordt verwacht dat je minimaal één dag per week op kantoor aanwezig bent.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie binnen een interessant en complex werkveld in een inspirerende werkomgeving in hartje Utrecht.•
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 3.445,- en maximaal € 4.919,- (schaal 9 cao-CAOP) bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • Een vakantietoelage van 8 % op jaarbasis.
 • Een individueel keuzebudget van 9,56 % op jaarbasis.
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
 • Een NS Businesscard voor trein, metro, bus en tram die je ook privé kunt gebruiken.
 • Een netto internetvergoeding en een bijdrage in de ziektekosten.
 • Een buddy die jou het eerste jaar wegwijs maakt binnen onze organisatie.
 • Een ruime keuze aan scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden waaronder een online leerplatform.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie van projectmedewerker kun je contact opnemen met Jan Berndsen, programmacoördinator iPH via telefoonnummer 06-53155463. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Sanneke Zegwaard HR-adviseur via telefoonnummer 06 51 720 714.

Solliciteren?

Stuur ons je motivatie en cv via de sollicitatiepagina. Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest en een integriteitscan kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor een referentiecheck wordt vooraf toestemming gevraagd.

Stichting CAOP en iPH maken zich sterk voor betekenisvol werk. We staan middenin de samenleving en werken dagelijks aan maatschappelijke uitdagingen. Wij willen dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. We geloven dat verschillen bijdragen aan een betere samenwerking en een beter eindresultaat. Daarom zetten wij ons in voor een diverse en inclusieve werkomgeving waarin iedereen het beste tot zijn recht kan komen.