Werkplaats Academie

Om zorg te dragen voor een kwalitatief hoogwaardige verspreiding van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid is de iPH Werkplaats Positieve Gezondheid ingericht. Hier komen gecertificeerde trainers en iPH trainings- en implementatiepartners samen. De werkplaats is een virtuele en fysieke gemeenschap, verbonden aan de bestaande iPH organisatie via de iPH Academie. Hier kun je terecht voor continue verbetering van je vaardigheden als gecertificeerde trainer. Wees welkom om te leren, oefenen, sparren, kennis uit te wisselen en te inspireren!

De werkplaats voor gecertificeerde cursisten van de training Werken met Positieve Gezondheid

Je hebt de training ‘Werken met Positieve Gezondheid’ gevolgd en afgerond. Dan blijven we via de Werkplaats Gecertificeerde deelnemers training Werken met Positieve Gezondheidnog graag met je in contact en zijn benieuwd naar wat je verder nodig hebt aan kennisontwikkeling en training.

Wij vinden het belangrijk om kennis niet verloren te laten gaan. Daarom zijn we bij iPH altijd op zoek naar kansen voor verdieping en nascholing. Dat doen we bijvoorbeeld door cursisten en zorgprofessionals bij elkaar te brengen in de Werkplaats Positieve Gezondheid. In de werkplaats komen gecertificeerde trainers, cursisten en iPH training- en implementatiepartners samen om elkaar.

Gecertificeerde cursisten die de training Werken met Positieve Gezondheid hebben afgerond kunnen terecht op het platform van 1sociaaldomein. Dit platform is geheel gratis.

De werkplaats voor gecertificeerde trainers

Word lid van de werkplaats, zodat je je als gecertificeerd trainer continu kunt blijven ontwikkelen in Positieve Gezondheid. Bij de Werkplaats heb je onder andere toegang tot intervisie en nascholingsbijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten verenigen trainers van diverse organisaties zich. Het uitwisselen van ervaringen vanuit een diversiteit aan organisaties biedt voor deelnemers een grote meerwaarde. De werkplaats biedt ook toegang tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van Positieve Gezondheid, zowel uit de praktijk als van de bredere ontwikkelingen.

Verder zijn er ontmoetingsmomenten tussen de gecertificeerde cursisten en de iPH trainingen implementatiepartners. Trainers krijgen na aanmelding toegang tot de besloten werkplaats-werkgroep op iph.1sociaaldomein.nl. Hier vind je relevant naslagwerk en trainingsbenodigdheden. Daarnaast biedt dit digitaal platform de mogelijkheid om met andere trainers in contact te komen. Via deze werkgroep schrijven deelnemers zich ook in voor bijeenkomsten van de werkplaats.

Voorwaarden

  • De deelname aan één fysieke bijeenkomst of twee online bijeenkomsten is een voorwaarde om als trainer gecertificeerd te blijven.
  • iPH stimuleert de profilering van trainers zowel op hun eigen website, als (eventueel) op die van partners.  Daartoe onderhoudt iPH een register op de website waarin gecertificeerde leden van de werkplaats en de trainingspartners zichtbaar zijn. Deze verbinding wordt bekrachtigd door (financiële) afspraken. Hierdoor is er geen sprake van concurrentie, maar is het uitgangspunt het gezamenlijke doel, namelijk: De kwalitatieve en hoogwaardige verspreiding van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

Kosten lidmaatschap werkplaats

De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 690,- per jaar (ex btw). Na certificering gaat het lidmaatschap in en blijft 1 kalenderjaar geldig. Het lidmaatschap omvat meerdere bijeenkomsten per jaar, waarvan één fysiek of twee online verplicht zijn voor hercertificering.

Samenwerkingsovereenkomsten tussen de trainingspartner en gecertificeerde trainers worden zonder tussenkomst van iPH afgesloten. Trainers kunnen ook als zelfstandig trainer of in dienst van een organisatie opereren. Om samenwerking te bevorderen en concurrentie te voorkomen, stellen we in de Werkplaats een overeenkomst op, waarin (financiële) afspraken worden gemaakt.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op.