6 juni 2024: Webinar 'Rouw en werk'

uit de webinarreeks ‘(Positieve) gezondheid, zorg en sociale arrangementen’.

Alle mensen die rouwen gaan door een proces waarin ze een nieuw evenwicht moeten zien te vinden in hun leven. Elk rouwproces is uniek. Hoe je hier zowel als medewerker en als werkgever mee omgaat, vraagt dan ook om maatwerk.

Medewerkers ondersteunen bij rouw

Wat kun je als werkgever doen om je medewerker zo goed mogelijk ondersteuning te bieden in geval van rouw? CNV heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd in de periode 20202-2023 waaruit bleek dat gemiddeld een kwart van de rouwende medewerkers aangeeft dat de werkgever geen begrip toonde voor hun situatie.  4 op de 10 werkgevers geven rouwende werknemers te weinig ruimte om het verlies te verwerken. 10% van de rouwende werknemers komt uiteindelijk in een burn-out terecht. Wanneer medewerkers uitvallen zijn zij gemiddeld 219 dagen uit het arbeidsproces, blijkt uit cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

In Nederland bestaat geen wettelijk rouwverlof, maar je kunt hier als werkgever uiteraard zelf afspraken over maken in de cao. Hoe zien dergelijke afspraken eruit? En wat kunnen directe collega’s, de OR en medezeggenschap hierin betekenen? Welke regie kun je als werknemer zelf pakken wanneer je in een rouwproces zit?

Tijdens dit webinar gaan we hierover in gesprek met Ellen van Son, directeur Vereniging leven met dood en Anneke Scheurink, bestuurder CNV Connectief.

Aanmelden?

Het (gratis) webinar vindt plaats op donderdag 6 juni 2024 van 15.00-16.00 uur en is de vierde in een reeks genaamd ‘(Positieve) gezondheid, zorg en sociale arrangementen’.

Dit is een productie van CAOP en is tot stand gekomen in samenwerking met Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health.