Zelf trainer worden

Om de kwaliteit van Positieve Gezondheid hoog te houden leidt het iPH zelf trainers op om de training Werken met Positieve Gezondheid te geven met de Train-de-Trainer opleiding.

De volgende opleidingen zijn gepland:

  • Zwolle – onder De Sassenpoort (22 maart, 19 april, 28 juni 2024)
  • Utrecht – Indekerngezond (26 maart, 16 april, 11 juni 2024)
  • Utrecht – Indekerngezond (24 april, 22 mei, 17 juli 2024)

Komen deze data niet uit? Of bent u geïnteresseerd in onze incompany Train-de-Trainer? Neem dan contact met ons op voor de planning en mogelijkheden via het contactformulier. 

 

Hoe word ik trainer?

Je hebt zelf de training Werken met Positieve Gezondheid of de vroegere basismodule Positieve Gezondheid gevolgd en je bent zo enthousiast over het gedachtegoed dat je de trainingen graag zelf wil gaan geven. Bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, als trainer bij een bureau of als trainer in een (zorg)organisatie. Misschien is de Train-de-Trainer opleiding dan wat voor jou. Dit is een opleiding waarin je leert hoe je een groep tot de essentie van werken met Positieve Gezondheid brengt.

Wie zijn onze opleiders?

Voorwaarden en inhoud

Lees hieronder wat de opleiding inhoudt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om de Train-de-Trainer opleiding te volgen.

Doelgroep

  • Zelfstandig trainer
  • Trainer bij een trainingsbureau
  • Trainer in een (zorg)organisatie

Voorwaarden voor deelname

  • Je hebt de training (of de vroegere basismodule) Werken met Positieve Gezondheid o Positieve Gezondheid gevolgd.
  • Na inschrijving vindt een intakegesprek plaats waarin wordt bekeken of je voldoende trainerservaring hebt om de opleiding Train-de-Trainer te starten.

Het opleidingstraject

Binnen twee trainingsdagen leer je, onder begeleiding van twee opleiders, verschillende vaardigheden en technieken om verbinding met een groep te krijgen en hen zelf de kern van Positieve Gezondheid te laten ervaren. Train-de-Trainer is een grondige opleiding, waar minimaal 6 maanden training, intervisie en supervisie voor wordt gereserveerd.

Deelnemers

8 – 16 deelnemers.

Prijs

De kosten voor de Train-de-Trainer opleiding zijn € 4.395,00 (vrij van BTW). Dit is inclusief twee trainingsdagen, lunch, studiemateriaal, startpakket met trainingsmaterialen, supervisiebegeleiding en certificering.

Direct inschrijven? Ga naar het inschrijfformulier onderaan de pagina.

Trainerscommunity en kwaliteitsregister

Na succesvolle afronding en certificering van de opleiding en het supervisietraject, plus een goede beoordeling van je opleider en een externe reviewer ontvang je het certificaat ‘iPH-erkende trainer’. Hierna word je uitgenodigd toe treden tot het Kwaliteitsregister en lid te worden van de erkende trainerscommunity.

Trainerscommunity iPH

Direct inschrijven