• Praktijk
  • 21 april 2022

App B-Appy voor mensen met lichtverstandelijke beperking helpt gezondheid verbeteren

App voor mensen met lichtverstandelijke beperking helpt gezondheid verbeteren

Expertisenetwerk e-lvb heeft in samenwerking met Institute for Positive Health de app B-Appy ontwikkeld voor mensen van 16 jaar en ouder met een licht verstandelijke beperking. De app is bedoeld om op een leuke en concrete manier hun gezondheid te verbeteren. 

De behoefte bij mensen met een LVB en betrokkenen aan duidelijke, positieve en concrete houvast voor verbetering van gezondheid is groot. Daarom werd op 10 mei van 10:00 tot 12:00 de app gelanceerd tijdens een livestream.

Werken aan gezondheid

Het expertisenetwerk e-lvb heeft als doel om gezondheid en welzijn van mensen met een LVB te vergroten met inzet van e-health. Uit intern onderzoek van de deelnemende organisaties van e-lvb (Alliade, Ambiq en ASVZ) bleek dat cliënten en begeleiders behoefte hebben aan een houvast om de gezondheid te verbeteren. Zo ontstond B-Appy: een app die inzicht geeft in je gezondheid, waarmee de cliënt, samen met begeleider en/of andere betrokkenen, zo zelfstandig mogelijk stappen kan zetten met concrete acties.

Positieve Gezondheid

B-appy is gebaseerd op het model van Positieve Gezondheid. Ze gaat uit van wat al goed gaat en de kracht van mensen. B-appy biedt aantrekkelijke en duidelijke uitleg over  lichaam, gevoel en gedachten, zinvol leven, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. Er is een keuze uit concrete acties op al deze gebieden om mee aan de slag te gaan met steun van een eigen digicoach in de app. De app is interactief, visueel aantrekkelijk, eenvoudig  en leuk om te doen met grappige games en quizzen.  Begeleider en netwerk doen ook actief mee.

Feestelijke lancering op 10 mei aanstaande
Machteld Huber was de hoofdspreker. De app is in 2022 beschikbaar voor cliënten en begeleiders van ASVZ, Alliade en Ambiq. Volgend jaar is de app voor een grotere groep beschikbaar.

Benieuwd naar de app? Meld je dan aan en ontvang de link voor de livestream.