Cruquius Penning voor Machteld Huber

Machteld Huber ontvangt op 10 maart, tijdens de 1852 Lezing van de gemeente Haarlemmermeer, de Cruquius Penning. Hiermee wil de gemeente Haarlemmermeer inspirerende kennis uitwisselen en de aandacht richten op vernieuwende perspectieven met een positieve impact op mens, maatschappij en ondernemerschap.

1852 Lezing

Sinds 2014 wordt de 1852 Lezing op initiatief van de gemeente Haarlemmermeer uitgesproken. De naam verwijst naar het jaar waarin het Haarlemmermeer werd drooggelegd dankzij visie en daadkracht van ondernemende, toekomstgerichte pioniers. Het doel van de lezing is om de pioniers van nu, gericht op een duurzame toekomst, in de schijnwerpers te zetten. Muriel Arts bekleedt strategische advies- en directiefuncties bij internationale bedrijven. Zij maakt met lef en visie van een probleem een oplossing. De 1852 Lezing vindt voor de vijfde keer plaats, dit keer met Kim Coppes als gespreksleider.

Uitreiking Cruquius Penning

Voor de vijfde keer wordt tevens de Cruquius Penning uitgereikt. De penning is bestemd voor een persoon die in afgelopen periode op een positieve manier haar of zijn stempel heeft gedrukt op thema’s rond duurzaamheid. Machteld Huber die de penning dit jaar ontvangt, kwam op basis van wetenschappelijk onderzoek tot een nieuw concept van gezondheid: “Positieve Gezondheid”. Binnen de zorg agendeert zij al 30 jaar thema’s waarvan zij meent dat de zorg er beter van wordt. Naast lichaamsfuncties kijkt zij ook naar mentaal welbevinden, zingeving, meedoen, dagelijks functioneren en kwaliteit van leven. Onder andere vanwege haar authentieke inzet voor gezondheid, kwaliteit van leven en leefomgeving bij de transitie naar een duurzame samenleving ontvangt zij de penning.

Programma 1852 Lezing & uitreiking Cruquius Penning – 10 maart 2021

15.00 uur  Welkom door moderator Kim Koppes

15.05 uur  Inleiding burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven, Haarlemmermeer – Cruquius 1852 uitdagingen toen en nu.

15.15 uur  1852 Lezing door keynote spreker Muriel Arts over collectief leiderschap. Muriel Arts bekleedt strategische advies- en directiefuncties bij internationale bedrijven. Zij kijkt met lef en visie naar de grote hedendaagse vraagstukken en maakt van een probleem een oplossing. Meer informatie

15.55 uur  Prijsuitreiking winnaar Cruquius Penning 2021 Machteld Huber, voormalig huisarts, onderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health (iPH). Zij kwam op basis van wetenschappelijk onderzoek tot het nieuwe concept van “Positieve Gezondheid”. Zij ontvangt de penning voor onder andere haar authentieke inzet voor gezondheid, kwaliteit van leven en leefomgeving bij de transitie naar een duurzame samenleving. Meer informatie

16.05 uur  Interview met Machteld Huber over haar visie en gedachtegoed.

16.20 uur  Slotbeschouwing: mogelijkheden en kansen voor Haarlemmermeer door wethouder Mariëtte Sedee.

16.30 uur  Samenvatting en afronding door Kim Coppes.

Aanmelden

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om de 1852 Lezing en de uitreiking van de Cruquius Penning online bij te wonen. Aanmelden kan via deze link.

Algemene informatie over 1852 Lezing en Cruquius Penning staat hier.