Edukr8 officieel vignethouder iPH

Ook Edukr8 is nu officieel vignethouder van iPH. Op 16 april tekende Lysbeth de Vries, oprichter van Edukr8, een overeenkomst. De organisatie werkt al sinds 2018 samen met iPH en verspreidt het gedachtegoed van Positieve Gezondheid via tools en trainingen.

Edukr8 richt zich vooral op onderwijs. Met tips, tools en trainingen biedt de organisatie een totaalpakket voor organisaties die met Positieve Gezondheid aan de slag willen gaan. Edukr8 is ook bekend van het DOEboek Positieve Gezondheid, het boek dat studenten stimuleert om de regie in hun eigen leven te nemen.

Enthousiast over samenwerking

Lysbeth de Vries, oprichter van Edukr8 en docent aan het ROC van Twente, vertelt over de samenwerking: ‘Super hoe in een korte tijd zoveel aandacht is gekomen voor Positieve Gezondheid op scholen in Nederland. In het onderwijs staat welbevinden van studenten en leerlingen centraal, de principes van Positieve Gezondheid passen hier heel mooi bij.’

‘Scholen zijn nog wel zoekende naar hoe je dit kunt vertalen naar het klaslokaal of naar een coachgesprek. Mooi om te zien dat het lespakket met onder andere het DOEboek door veel scholen wordt gewaardeerd en ingezet, zoals Saxion, Fontys, ROC Midden Nederland, Landstede, Carmel College en Leidse Rijn College.’

Via het vo, mbo en hbo komen bij iPH aanvragen binnen over de implementatie van Positieve Gezondheid. Als trainingspartner kan Edukr8 deze vragen beantwoorden en onderwijsinstellingen verder helpen. iPH is dan ook blij dat we organisaties en instellingen nu kunnen doorverwijzen naar Edukr8.

Toekomstige activiteiten

In de toekomst gaat de samenwerking tussen Edukr8 en iPH nog een stap verder. Zo start binnenkort de ‘Koploperstafel 1000+ werknemers van het bedrijfsleven’. Ook daar staat vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de agenda. Daarin gaan we bekijken wat de kansen voor Positieve Gezondheid voor het bedrijfsleven zijn.