• Beleid
  • 26 juli 2022

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Positief Gezonde gemeente Kaag & Braassem

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Positief Gezonde gemeente Kaag & Braassem

Maandag 25 juli 2022 was Kaag & Braassem gastgemeente voor een werkbezoek van Alles is Gezondheid en iPH. Directeur iPH Karen van Ruiten ontving een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, namelijk Marjolijn Sonnema (directeur-generaal Volksgezondheid), Susan Potting (senior beleidsmedewerker Publieke Gezondheid) en Tim Hoek (beleidsmedewerker Publieke Gezondheid). Erik Kramer van Zorg en Zekerheid en ook Machteld Huber waren bij het bezoek aanwezig.

Tijdens het bezoek werd praktijkervaring gedeeld. Een mooie gelegenheid om de bijzondere en groeiende samenwerking met (preventie)partners te presenteren. Na een inhoudelijke presentatie volgde een interactieve wandeling langs diverse partners, zoals voetbalvereniging E.E.M. en Buurman Toon.

Positieve Gezondheid in Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag & Braassem worden inwoners gestimuleerd en ondersteund zo lang mogelijk in goede gezondheid mee te doen. Daarbij zet de gemeente in op ontwikkelen van talenten, verbinden en ontmoeten bij verenigingen en buitenruimte. Als mensen van betekenis kunnen zijn of onderdeel van een groep, kan eenzaamheid voorkomen worden en voelen mensen zich beter. Daarom is in de gemeente met verschillende samenwerkingspartners gestart met het gesprek van Positieve Gezondheid in 2019. Denk aan huisartsen, praktijkondersteuners, apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, paramedici, wijkverpleging en welzijn. Steeds meer partners zijn daar de afgelopen jaren op aangesloten en vinden manieren om samen te werken.

Wethouder Gerben van Duin: “Deze ambities vragen tijd en inzet en zijn niet van de één op andere dag gerealiseerd. Door het draagvlak, de energie en inzet van onze partners worden hier wel stappen in gemaakt waar wij als gemeente heel erg trots op zijn.”

Meer informatie of de (gratis) workshop Positieve Gezondheid volgen?

Kijk op: https://www.dedriemaster.nu/hulp-en-advies/mijn-gezondheid