• Praktijk
  • 15 maart 2021

Machteld ontvangt Cruquius Penning als ‘mentaal stoomgemaal’

Machteld ontvangt Cruquius Penning als 'mentaal stoomgemaal'

Woensdag 10 maart is de vijfde Cruquius Penning uitgereikt aan Machteld Huber. Zij won de Penning voor het concept ‘Positieve Gezondheid’. De penning wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die innoveren en anders naar problemen kijken.

Vernieuwing, ondernemerschap en creativiteit: dat kenmerkt de gemeente Haarlemmermeer. Het gebied werd destijds door stoomgemalen van de heer Cruquius drooggelegd. Een, voor die tijd, innovatieve oplossing. De Cruquius Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die ervoor zorgen dat er anders naar problemen wordt gekeken.

Als je naar echte gezondheid gaat kijken, dan moet je anders gaan denken,

aldus Machteld. “Als arts ben ik opgeleid met de gedachte dat ziekte een verstoring van evenwicht is. Die moet je in toom houden met zorg en medicatie. Maar het gaat om veerkracht. We moeten naar de hele mens kijken en naar betekenisvol leven,”

De voorzitter van de jury van de Cruquius Penning, Thomas Rau noemde Machteld: “Een pionier op het gebied van gezondheid. Met de praktische boodschap dat ieder mens zijn eigen gezondheidsbalans heeft.”

Machteld was ontzettend vereerd: “Ik ben ontzettend dankbaar en heel gelukkig. Buitengewoon bedankt voor deze eervolle erkenning.”

Kijk de video van de uitreiking en de promofilm van Macheld Huber hieronder terug.

Foto: Jur Engelchor