Nieuw: online training werken met Positieve Gezondheid!

Wil je ook leren werken met Positieve Gezondheid? Dan hebben we goed nieuws voor je! Door de coronamaatregelen is de basismodule nu ook te volgen via e-learning. Gecombineerd met reflectie bijeenkomsten: een onmisbaar onderdeel om je nieuwe vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

 

Voor werken met Positieve Gezondheid bestaat geen blauwdruk. Dat komt omdat het gaat om een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van je cliënten of patiënten. Die vaardigheid ontwikkel je aan de hand van eigen ervaringen. De basismodule bestaat daarom uit een slimme mix van praktijkervaring en oefenen, van zelfreflectie en intervisie. Zo ontwikkel je het werken met Positieve Gezondheid steeds verder – in dialoog met jezelf en anderen.

 

E-learning gecombineerd met reflectiebijeenkomsten

Met deze zogeheten blended module ga je achter het beeldscherm aan de slag. Je krijgt uitleg en filmpjes met vragen in een e-learningomgeving. Een aantal keren kom je bij elkaar in een beveiligde online cursusruimte. Daar ontmoet je je medecursisten én je (vaste) trainer om ervaringen uit te wisselen en te oefenen.

 

Kwaliteit gewaarborgd

Het e-learningonderdeel is ontwikkeld door Fontys, in nauwe samenwerking met iPH – van waaruit het gedachtegoed is ontwikkeld en verder wordt vertaald naar vraagstukken rond zorg en welzijn. De begeleiding tijdens de reflectiebijeenkomsten ligt in handen van gecertificeerde trainers die door iPH zijn opgeleid. Daardoor blijft de kwaliteit goed verankerd. De module is volledig geaccrediteerd en na afloop krijg je een certificaat.

 

Beide varianten blijven bestaan

De blended variant is ontwikkeld omdat het door de coronamaatregelen nu niet mogelijk is om in groepen bij elkaar te komen. Maar ook omdat er een groeiende behoefte is aan online trainingen. De blended variant is een blijvende aanvulling op de bestaande trainingen. Die gaan dan ook van start zo gauw dat kan, volgens de coronavoorschriften. Beide varianten worden aangeboden door onze samenwerkingspartners Visiom en Bettery.

 

Wil je ook leren werken met Positieve Gezondheid?

Kijk dan op de website van Visiom.