• Praktijk
  • 6 juni 2023

Nieuwe digitale omgeving: Positieve Gezondheid duurzaam toegankelijk voor iedereen

Nieuwe digitale omgeving: Positieve Gezondheid duurzaam toegankelijk voor iedereen

Het enthousiasme voor Positieve Gezondheid blijft groeien. We zien dat het gedachtegoed niet alleen wordt toegepast door professionals uit zorg en welzijn, maar ook door gemeenten, werkgevers en onderzoekers. Digitalisering is hierbij onmisbaar, bijvoorbeeld bij patiëntendossiers of de analyse van ervaren gezondheid in een wijk of regio. Daarom lanceren we een nieuwe, toekomstbestendige digitale omgeving. De omgeving is voor iedereen toegankelijk, zodat we samen nog beter kunnen werken aan meer gezondheid in Nederland.

Voor de vormgeving van de nieuwe digitale omgeving is iPH een samenwerking aangegaan met leveranciers van platforms en software die veilig toegang bieden tot de verschillende versies van het gespreksinstrument Positieve Gezondheid. Er is gestart met een aantal partners in een groeiend ICT-partnernetwerk. Afhankelijk van hoe je het gedachtegoed wilt inzetten en voor wie, is het mogelijk om samen met een van de netwerkpartners een passende Positieve Gezondheid-omgeving creëren.

Tekst gaat verder onder de video.

Verschillende mogelijkheden

Momenteel bieden Ivido, Quli en Headease individuele gebruikers toegang tot de vragenlijsten van Positieve Gezondheid. Direct via mijnpositievegezondheid.nl of via een PGO. Dit is een persoonlijke, digitale gezondheidsomgeving waarin je (levenslang) informatie over je eigen gezondheid bij kunt houden en actief aan de slag kunt met je gezondheid.

De organisatieplatforms Johan.nl en Mediquest bieden de mogelijkheid via een dashboard inzicht te krijgen in de ervaren gezondheid van een specifieke groep. Je kunt voor bijvoorbeeld cliënten, wijkbewoners, patiënten of medewerkers verkennen wat voor hun gezondheid nodig is en vraaggestuurd invulling geven aan het ‘gezondheidsaanbod’.

Voor samenwerkingsverbanden met meer organisaties of regionale initiatieven die Positieve Gezondheid toepassen, is een geïntegreerde omgeving mogelijk. Via AdSysCo of Topicus/Viplive kun je een totaalconcept opzetten, waar de vragenlijsten van Positieve Gezondheid onderdeel van zijn.

Samen naar gezond en veerkrachtig Nederland

Positieve Gezondheid is een brede en vooral ook toekomstbestendige benadering van gezondheid en het is van ons allemaal. Daarom zijn we trots en blij dat ons ICT-partnernetwerk op deze manier nóg meer mensen, organisaties, wijken en regio’s de mogelijkheid biedt om het gedachtegoed toe te passen en de implementeren. Zo dragen we samen bij aan een gezonder en veerkrachtiger Nederland. Nu en in de toekomst.

Meer weten?

We organiseren binnenkort een webinar waar we kennis, ervaringsverhalen en tips delen. Op mijnpositievegezondheid.nl is veel informatie over de toepassingen en ons nieuwe partnernetwerk te vinden. Je kunt ons altijd benaderen voor vragen en suggesties via ict@mijnpositievegezondheid.nl.