• Praktijk
  • 25 oktober 2021

Conferentie ‘Health as the ability to adapt and self-manage’ in Jaarbeurs te Utrecht met o.a. staatssecretaris Paul Blokhuis

Conferentie ‘Health as the ability to adapt and self-manage’ in Jaarbeurs te Utrecht met o.a. staatssecretaris Paul Blokhuis

10 jaar werken en denken vanuit dynamische visie op gezondheid

Op 11 november organiseert Institute for Positive Health in samenwerking met ZonMw en de Gezondheidsraad in De Jaarbeurs te Utrecht de Conferentie ‘Health as the ability to adapt and self-manage’. Deze bijeenkomst markeert de tiende verjaardag van de beweging van ‘Positieve Gezondheid’. Tijdens de conferentie gaan onder andere staatssecretaris Paul Blokhuis, dagvoorzitter Maaike de Vries, hoogleraar André Knottnerus en onderzoekers Machteld Huber en Alex Jadad in gesprek over het verkleinen van gezondheidsverschillen, vitaal ouder worden, sociale vraagstukken en betaalbare zorg door middel van Positieve Gezondheid.

 

10 jaar werken en denken vanuit dynamische visie op gezondheid

Tien jaar geleden publiceerden onderzoekers Machteld Huber, André Knottnerus, Henk Smid en Alex Jadad een baanbrekend artikel in de British Medical Journal over een nieuw concept van gezondheid, waarin veerkracht en zelfregie centraal staan. In Nederland is deze beweging door Machteld Huber verder ontwikkeld in de vorm van Positieve Gezondheid; in Canada door Alex Jadad in Trusted Networks.

Tijdens de conferentie in de Jaarbeurs op 11 november wordt onder andere gereflecteerd op 10 jaar werken en denken vanuit deze dynamische visie op gezondheid. Daarnaast wordt de route naar een veerkrachtige samenleving verder samen verkend. Onder andere staatssecretaris Paul Blokhuis, Maaike de Vries, Mariëtte Hamer, Henk Smid, Alex Jadad, Machteld Huber, Véronique Timmerhuis en Marianne Geleijnse verzorgen een bijdrage tijdens de bijeenkomst.

 

Handbook Positive Health

Naast een uitgebreid programma wordt ook de eerste versie van het ‘Handbook Positive Health in Primary Care, the Dutch Example’ uitgereikt. Dit is de vertaling van het Handboek Positieve Gezondheid in de Huisartspraktijk, eerder dit jaar uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum.

 

Locatie en aanwezigheid

De conferentie is geschikt voor een breed publiek dat interesse heeft in Positieve Gezondheid en het optimaliseren van zorg en gezondheid. Van (zorg)professional tot bestuurders, uit beleid, praktijk, onderwijs en onderzoek, die met Positieve Gezondheid én andere uitwerkingen van ‘Ability to adapt’ werken, of dat willen gaan doen. Accreditatie is aangevraagd en toegekend.

 

De conferentie vindt plaats op donderdag 11 november 2021 van 9:30 tot 17:00 in de Jaarbeurs te Utrecht. Voor gereduceerd tarief is ook online deelname mogelijk voor het plenaire programma.

Aanmelden kan via https://www.iphconferentie-registratie.nl/nl/.