ROC Midden Nederland derde partner iPH

ROC Midden Nederland is vanaf 13 maart partner van het Institute for Positive Health (iPH). De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het Diakonessenhuis in Utrecht, waar onderwijs en praktijk samenkomen. Rene Gelens, directeur Gezondheidszorg College en Machteld Huber, oprichter van iPH tekenden de overeenkomst in aanwezigheid van Bas van den Brand, directeur Sport College en Diana van Vulpen, directeur Welzijn College. Het partnerschap is gericht op het uitwisselen en verspreiden van kennis over Positieve Gezondheid.

ROC Midden Nederland is de derde partner na BeBright en Vilans die op 4 maart hebben aangegeven te willen samenwerken bij het in de praktijk brengen van Positieve Gezondheid.

Steeds meer gemeenten en (zorg)organisaties zien dat Positieve Gezondheid kansen biedt om patiƫnten en bewoners de regie te geven over hun leven en hun leefomgeving. iPH en de partners wisselen kennis en ervaringen uit over de doorontwikkelingen van het gedachtegoed en over implementatie ervan in de dagelijkse praktijk. Omdat niet elke organisatie dezelfde behoeften heeft, is het belangrijk dat er verschillende soorten partners in de samenwerking zitten.

De ondertekening vond plaats in De Week van Zorg en Welzijn die duurt tot 16 maart. Meer dan 1300 organisaties openen hun deuren om mensen te laten zien hoe dankbaar en divers het werk in zorg en welzijn kan zijn.