• Gezond werken
  • 9 oktober 2023

Positief Gezond Werkgeverschap: leren van én met elkaar in nieuwe actieleernetwerken

Positief Gezond Werkgeverschap: leren van én met elkaar in nieuwe actieleernetwerken

Hoe ga je binnen jouw organisatie aan de slag met Positieve Gezondheid richting medewerkers? Wat hebben medewerkers en leidinggevenden nodig bij het voeren van het andere gesprek? En wat kun je leren van andere organisaties? Als je je bezighoudt met de implementatie van Positieve Gezondheid en vastloopt op dit soort vragen, dan is een actieleernetwerk iets voor jou.

Vanaf november 2023 organiseert het iPH actieleernetwerken voor organisaties die willen werken aan een (positief) gezond werkklimaat. In vier tot zes sessies ontdek je samen met andere organisaties hoe je Positieve Gezondheid kunt toepassen is in de werksfeer en ga je actief met elkaar op zoek naar praktische handvatten voor het ontwerpen van een Positief Gezonde werkomgeving. Omdat organisaties met veel medewerkers vaak met andere vraagstukken zitten dan kleinere organisaties, gaat het iPH aan de slag met twee netwerken: een voor organisaties met meer dan 1000 medewerkers en een voor organisaties met minder dan 1000 medewerkers.

Kijkje in de keuken bij andere organisaties

Door in gesprek te gaan met andere organisaties zowel binnen als buiten jouw sector kun je een kijkje nemen in de keuken van een ander en inspiratie opdoen die helpt bij de implementatie van Positieve Gezondheid. Hoe richten andere organisaties Positief Gezond Werkgeverschap in? Welke obstakels ervaren zij? En hoe kunnen jullie elkaar helpen?

Deelname aan een actieleernetwerk brengt je het volgende:

  • Ervaringen en inzichten van andere werkgevers.
  • Toetsen van eigen inzichten en ervaringen.
  • Voorbeelden van aanpak en ondersteunende materialen.
  • Nieuw netwerk van contacten met gelijkgestemden.
  • Gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe inzichten, instrumenten en taal.

Praktische informatie

De actieleernetwerken vinden plaats van november 2023 tot december 2024. Na het aanmelden van jouw organisatie vindt een intake van ca. 1 uur plaats. Bij definitieve aanmelding voor het actieleernetwerk gaan we in vier tot zes fysieke en/of digitale groepsbijeenkomsten (gemiddeld 2½ uur) aan de slag gaat met Positief Gezond Werkgeverschap. De onderwerpen en agenda van iedere sessie worden in overleg met de deelnemers (max. 15 organisaties) vastgesteld. Deelname aan een actieleernetwerk is kosteloos.

Aanmelden

Interesse in de actieleernetwerken? Laat je gegevens hieronder achter en we nemen contact met je op. Voor meer informatie kun je terecht bij Piet Vessies via piet.vessies@allesisgezondheid.nl (06 – 53 31 89 66) of Floris de Jong via f.dejong@caop.nl (06 – 22 59 75 02).

Organisatiegrootte(Vereist)