• Praktijk
  • 29 september 2022

Symposium van De Zorggroep met thema Positieve Gezondheid

Symposium van De Zorggroep met thema Positieve Gezondheid

Op dinsdag 27 september vond het Symposium Positieve Gezondheid, van visie naar realiteit, plaats in ’t Raodhoes in Blerick. Deze dag werd georganiseerd door De Zorggroep voor medewerkers en samenwerkingspartners in de zorg. Het was een dag vol inspirerende sprekers, workshops en presentaties.

Onder leiding van dagvoorzitter Kirsten Paulus ging Actiz-voorzitter Anneke Westerlaken met De Zorggroep-bestuurder Marc van Ooijen in gesprek over de toekomst van de ouderenzorg. Huisarts Hans Peter Jung zette de aanwezigen aan het denken over wat we belangrijk vinden in het leven en in het werk. Hoogleraar Anne-Mei The liet zien hoe de omgeving invloed heeft op wie mensen met dementie zijn. Sam Schröder, professioneel rolstoeltennisser met diverse grand slam toernooien op zijn naam, wist de zaal te raken met zijn indrukwekkende verhaal en doorzettingsvermogen. En tussendoor zorgden de muziektherapeuten voor een leuke afwisseling.

Het middagprogramma bestond uit (inter)actieve workshops, veelal verzorgd door collega’s van De Zorggroep. De dag werd afgesloten met de prachtige muziek van Frans Pollux en BJ Baartmans. En tot slot een gesprek tussen de gedeputeerde Madeleine van Toorenburg, de Venloose wethouder Frans Schatorjé en Marc van Ooijen over hoe alle partijen samen de beweging Positieve Gezondheid nog verder vooruit kunnen helpen.

Het was een bijzondere dag waarop samen nagedacht werd over hoe de uitdagingen in de zorg aangepakt kunnen worden, met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid als basis.