Toolkit Positieve Gezondheid via PGO geïntroduceerd

Om zoveel mogelijk bewoners in Noord Nederland met Positieve Gezondheid kennis te laten maken is de Toolkit PGO|PG gelanceerd tijdens de Slimme Zorg Estafette op 20 februari 2023 in het Medisch Centrum Leeuwarden.

Met deze digitale gereedschapskist kunnen professionals en vrijwilligers een workshop PGO|PG organiseren in hun buurt, wijk, dorp of bedrijf. Hierin komen zowel Positieve Gezondheid (PG) aan de orde als het gebruik van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Binnen het programma PGO Netwerk Noord kunnen patiënten de Positieve Gezondheid vragenlijst invullen in hun eigen PGO. Zij kunnen de antwoorden delen met hun zorgverleners. Wat weer de basis vormt voor een gesprek over hoe het met iemand gaat en wat deze persoon zelf belangrijk vindt.

Een PGO is een veilige digitale omgeving waarmee mensen meer regie kunnen voeren op hun gezondheid en zorg. Iedere burger kan medische- en zorggegevens ophalen bij zijn zorgverlener(s) en aanvullen met eigen metingen zoals bloeddruk en gewicht of sportactiviteiten.

De toolkit is mogelijk gemaakt door het PGO Netwerk Noord, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Ivido en Quli.

Ben je vrijwilliger, HR functionaris, beleidsmedewerker of professional in het zorg-, welzijns- of sociale domein en wil je een workshop Positieve Gezondheid organiseren? Dan kun je gratis gebruik maken van de Toolkit PGO|PG.