• Praktijk
  • 16 juli 2020

Trainingspartner Visiom helpt zorgprofessionals positief gezond te maken

Trainingspartner Visiom helpt zorgprofessionals positief gezond te maken

Vitale medewerkers zijn essentieel voor het verlenen van goede gezondheidszorg. Visiom biedt scholingen om de veerkracht van medewerkers in de zorg en de zorgorganisatie zelf te vergroten. Visiom verlengt als trainingspartner de samenwerking met Institute for Positive Health, zodat zorgprofessionals zich gezond voelen op de werkvloer met behulp van Positieve Gezondheid. Meijke van Herwijnen, directeur van Visiom en Angelique Schuitemaker, directeur van iPH verlengden hiervoor vandaag hun partnership.

Olievlek

Meijke van Herwijnen: “Bij Visiom leren zorgprofessionals hoe ze hun eigen Positieve Gezondheid kunnen vergroten en mede daardoor ook een ander gesprek kunnen voeren met patiënten. We zien een prachtige wisselwerking tussen die twee dingen. Als je zelf meer veerkracht hebt, kun je flexibeler reageren op wat een patiënt of een collega nodig heeft. Maar andersom geldt het ook: als je merkt dat je beter wordt in het gidsen van een patiënt, neemt je eigen energie toe. Zo verspreidt Positieve Gezondheid zich als een olievlek. Als trainingspartner Positieve Gezondheid bieden wij zorgmedewerkers de Basismodule Positieve Gezondheid aan, opdat zij op een brede wijze naar hun eigen gezondheid en die van hun patiënten en cliënten kijken.”

Wortels

Angelique Schuitemaker: “In het afgelopen jaar heeft Visiom geholpen ons trainingsaanbod verder te ontwikkelen. Visiom is een waardevolle sparringpartner voor ons op dit gebied, omdat zij haar wortels heeft in het scholen van zorgmedewerkers en het verbeteren van de eigen gezondheid. Een veerkrachtige zorgprofessional op de werkvloer met kennis over de eigen gezondheid, kan deze kennis ook toepassen in de praktijk. Daarvan profiteren zorgprofessionals zelf, maar dus ook de patiënten en cliënten. Dat resulteert in een positief gezonde organisatie, waarbij oog is voor gezondheid in de breedte. Juist daarom ben ik erg blij met Visiom als trainingspartner.”