Vervolg Evaluatiewijzer

Op donderdag 20 mei vond de tweede webinar van dit jaar plaats die in het teken stond van de Evaluatiewijzer. De Evaluatiewijzer is een verzameling van onderzoeksmethodes – opgehaald in het veld – waarmee we kunnen leren van het werken met Positieve Gezondheid. Tijdens deze interactieve webinar werd ingezoomd op een drietal methodes uit de Evaluatiewijzer en in de break- out rooms werd uitgewisseld over wat men nog mist in de Evaluatiewijzer.

Marja van Vliet (iPH), Finn Minke (Landelijk Kenniscentrum Cultuur Amateurkunst) en Bart Brandenburg (Avrio) deelden met de ruim 70 deelnemers hun expertise over drie methodes die in de Evaluatiewijzer te vinden zijn: het Meetinstrument Positieve Gezondheid, Integraal samenwerken tegen eenzaamheid met kunst en cultuur en de Social Return on Investment methode. De vragen aan onze sprekers staan met de antwoorden in sociaal domein (eenmalige registratie nodig). In de break-out rooms konden de deelnemers alles over onderzoeksmethodes uitwisselen, waar mooie tips uit voortkwamen. Tot slot was er nog een creatieve afsluiting met hulp van Finn Minke van het LKCA, partner van het iPH. Dat deze afsluiting aansloeg bleek wel uit deze quote van een van de deelnemers: ‘Verfrissend en informatief! Beste uitsmijter ooit!!’.

Verfrissend en informatief. Beste uitsmijter ooit!

Deelnemer webinar 20 mei

Eind september zal er weer een webinar over de Evaluatiewijzer worden georganiseerd.

Nog lang niet compleet

Sinds de lancering in februari is het aantal methodes in de Evaluatiewijzer gegroeid tot 37. We zouden het mooi vinden als er vanuit het veld actief methoden worden aangedragen. Tijdens deze webinar is er daarom wederom een oproep gedaan om passende methodes bij het iPH aan te leveren om de Evaluatiewijzer nog rijker te maken voor de praktijk. Via dit formulier kan je zelf een methode toevoegen aan de Evaluatiewijzer. Wij evalueren de inzending uiteraard voor publicatie.

Heb je vragen, feedback, of ken je zelf een nuttige methode of pas je die toe, stuur ons dan een mailtje: l.kiestra@iph.nl.