• Praktijk
  • 27 mei 2020

Webinar 14 mei hielp zorgprofessionals te reflecteren op eigen gezondheid ten tijde van corona

Donderdag 14 mei vond de webinar ‘Positieve Gezondheid voor zorgprofessionals. Juist nu!’ plaats. Tijdens deze één uur durende videosessie bekeken huisarts Karolien van den Brekel en projectleider van In De Kern Gezond Janine van der Duin tezamen met ruim 150 deelnemers hoe de gezondheid van zorgverleners er in coronatijd uitzag en hoe zij hier zelf op konden bijsturen.

 

De zorgverleners aanwezig in de webinar leerden tijdens de digitale bijeenkomst hoe zij hun gezondheid in kaart konden brengen met behulp van het spinnenweb van Positieve Gezondheid. Door eigen pieken en dalen tijdens de coronacrisis te monitoren, kon de zorgprofessional tijdig bijsturen om zich gezond te blijven voelen. Dat is zeker in een drukke en bizarre periode, zoals ten tijde van corona, belangrijk. Immers; als je goed voor anderen zorgt, zorg dan ook goed voor jezelf. Positieve Gezondheid kan helpen te reflecteren op de eigen gezondheid en de keuzes die je als zorgprofessional dagelijks maakt. Vooral het aspect veerkracht speelt een belangrijke rol. Niet alleen nu, maar ook voor de zorgprofessionals in zorg en welzijn die zich realiseren wat er nog komen gaat.

 

Bewustwording

De webinar begon met een korte meditatie, verzorgd door Barbara Piper-Roelofs. Vervolgens legde Karolien uit wat Positieve Gezondheid inhoudt en hoe het spinnenweb vooral in deze tijd nuttig kan zijn voor zorgprofessionals. Janine sloot de sessie af door haar eigen ervaringen te delen in crisistijd.

Een deelnemer: “Deze webinar was voor mij een stukje bewustwording. Ik was op mijn werk en het rustmoment dat jullie mij lieten beleven, was prettig.”

 

Webinar gemist?

Heeft u de webinar gemist en wilt u deze graag inhalen? Dat kan! Via deze link bekijkt u de presentatie.

Deze webinar was de eerste in een reeks van webinars die iPH van plan is aan te gaan bieden. Er zullen meerdere webinars volgen waarin de verdiepingsslag zal worden gemaakt en waarin gekozen wordt voor een interactieve component. Wil je ons laten weten welk onderwerp jij belangrijk vindt? Laat het ons weten via de poll.