Er is een belangrijke stap gezet in de beweging van Positieve Gezondheid. Vier grote verzekeraars tekenden 9 november een overeenkomst met iPH. Daarmee pakken de partijen gezamenlijk de verantwoordelijkheid op om meer patiƫntgerichte zorg mogelijk te maken. Via het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.

De verzekeraars zijn VGZ, Menzis, CZ en Zilveren Kruis. Zij zien goede kansen in het concept Positieve Gezondheid. Het geeft hun verzekerden betere mogelijkheden om te focussen op hun gezondheid en het voorkomen van ziekte. In het gedachtegoed staat immers niet de ziekte centraal, maar de mens en zijn gezondheid. Die benadering sluit naadloos aan bij het streven van de zorgverzekeraars: verbetering van kwaliteit van zorg, gezondheid en kwaliteit van leven van hun verzekerden.

iPH is de motor achter Positieve Gezondheid. Het instituut maakt zich sterk om dat gedachtegoed verder te brengen, zodat het op zo veel mogelijk plekken invulling krijgt. Met de steun vanuit de zorgverzekeraars krijgt die beweging en implementatie een enorme boost.