Handboek Positieve Gezondheid Hoofdstuk 6

Bekijk hieronder alle interessante links met betrekking tot hoofdstuk 6 van het Handboek Positieve Gezondheid in de Huisartspraktijk – Samenwerken aan betekenisvolle zorg, geschreven door grondlegger Positieve Gezondheid Machteld Huber en praktiserende huisartsen Karolien van den Brekel en Hans Peter Jung. Het boek werd in mei 2021 uitgegeven door Bohn Stafleu van Lochem en is hier verkrijgbaar voor € 49,95. 

Verwijsmogelijkheden naar wijk/welzijn/GLI:

https://www.loketgezondleven.nl/zorgstelsel/gecombineerde-leefstijlinterventie/wat-werkt-dossier-gecombineerde-leefstijlinterventie/voorbeelden

https://www.loketgezondleven.nl/zorgstelsel/gecombineerde-leefstijlinterventie/wat-werkt-dossier-gecombineerde-leefstijlinterventie

https://www.loketgezondleven.nl/sites/default/files/2019-05/190510_011324_120568_Werkzame_elementen_GLI_A4L_V5_TG.pdf

Organisatie gezonde wijk (6.7)

NHG-praktijkhandleiding Samenwerken aan gezondheid in de wijk: Gezondere patiënten, niet alleen úw zorg. Praktische handvatten om samen te werken met/te verwijzen naar collega-professionals in het publieke en sociale domein.  (https://www.nhg.org/sites/default/files/content/nhg_org/uploads/nhg-praktijkhandleiding_samenwerken_aan_gezondheid_in_de_wijk_web_1.pdf)

Preventie en gezonde leefstijl in de wijk (6.8)

Overzicht van online zelfhulp leefstijlinterventies. Dit overzicht voor de huisartspraktijk toont Nederlandstalige online leefstijlinterventies (apps, internetprogramma’s of cursussen)waar je volwassen patiënten die willen werken aan een gezondere leefstijl naar kunt verwijzen.

In de buurt

Voorbeelden met Positieve Gezondheid

Revalidatie met behulp van Positieve Gezondheid:

https://iph.nl/prachtig-voorbeeld-revalidatie-met-behulp-van-positieve-gezondheid/

Overige voorbeelden