Onderzoek doen

Positieve Gezondheid wint aan populariteit en brengt interessante uitdagingen met zich mee. Hoe krijgen we bijvoorbeeld het begrip goed hanteerbaar? Wat werkt wel en wat niet? En hoe evalueren we de effecten? IPH inspireert, stimuleert en faciliteert wetenschappers om nader onderzoek te doen naar de methode en de transitie in zorg en welzijn. Rondon Positieve Gezondheid vinden er allerlei onderzoeken plaats. In de kennisbank vind je uiteenlopende onderzoeken rondom Positieve Gezondheid.

 

Upload jouw onderzoek!

Ben je zelf bezig (geweest) met een onderzoek naar Positieve Gezondheid? Daar horen wij graag meer over. Deel jouw werk via onze contactpagina. Wij beoordelen dan of we jouw onderzoek in de kennisbank publiceren, zodat anderen hiervan kunnen leren en verder kunnen ontwikkelen.

Evalueren

Door heel Nederland wordt gewerkt met Positieve Gezondheid. Maar wat is nu precies de impact van het werken met Positieve Gezondheid? En hoe kunnen we het effect hiervan meten? Daarvoor ontwikkelde iPH de Evaluatiewijzer in samenwerking met onze gebruikers van Positieve Gezondheid.

De Evaluatiewijzer is een inventarisatie van impactmetingen en evaluatiemethoden door heel Nederland. Het zijn handvatten om het werken met Positieve Gezondheid te evalueren. Er zijn namelijk zoveel gebieden en domeinen waarin je met Positieve Gezondheid kunt werken, dat er geen uniforme evaluatiemethode is toe te passen.

In de Evaluatiewijzer vind je tal van methoden die eerder zijn gebruikt en toegepast. Je kunt per doelgroep, per locatie en per proces inzien hoe de evaluatie heeft plaatsgevonden. Ook vind je hier contactpersonen en websites, die je meer over het project kunnen vertellen.

IPH & onderzoek

Vanuit iPH worden er in samenwerking met universiteiten en onderzoekspartners onderzoeken gedaan. Zo draagt iPH bij aan een onderzoek naar handelingsperspectieven voor kinderen in groep 6, 7 en 8 die de kindtool hebben gebruikt. We dragen bij aan onderzoek naar eenduidige, gevalideerde instrumenten om gezondheid te meten vanuit een brede benadering. Ook in opleidingstrajecten zoals de Health Innovation Schools werken wij samen om gezondheidsgerelateerde thema’s, zoals depressies onder jongeren, te onderzoeken. U leest meer over deze onderzoeken in de Kennisbank.