• Gezond werken
  • 24 november 2023

Tim Huijts benoemd tot hoogleraar Positive Health at Work

Tim Huijts benoemd tot hoogleraar Positive Health at Work

Op vrijdag 17 november heeft dr. Tim Huijts zijn ambt als hoogleraar Positive Health at Work in de School of Business and Economics aanvaard door zijn oratie uit te spreken: ‘All together now! Positief gezond werken en leren’.

Positieve Gezondheid kan mensen helpen om hun volledige potentieel te benutten én zich te blijven ontwikkelen. Het is voor werkgevers alleen nog niet duidelijk hoe ze Positieve Gezondheid concreet in kunnen zetten op de werkvloer. Het doel van de leerstoel Positive Health at Work is om hier meer inzicht in te bieden. De leerstoel Positive Health at Work is gevestigd aan de Universiteit Maastricht en wordt deels gesponsord en ondersteund door Sardes, onderdeel van Stichting CAOP.

Nieuwe aanpak Positief Gezond werken en leren

Tijdens zijn oratie heeft Tim Huijts laten zien hoe een focus op potentieel, ontwikkeling en samenwerking kan leiden tot een nieuwe aanpak voor positief gezond werken en leren. Een aanpak waarin cocreatie centraal staat. Zo werkt Tim Huijts samen met het Institute for Positive Health, Alles is Gezondheid, Sardes, het CAOP, het onderzoeksnetwerk Positieve Gezondheid, het ROA, andere faculteiten en onderwijsinstellingen én met werkgevers en werknemers binnen verschillende organisaties die actief aan de slag willen met Positieve Gezondheid.

Webinar

Meer weten over de oratie van dr. Tim Huijts? Op donderdag 30 organiseerde de leerstoel Positive Health at Work het webinar ‘All together now! Positief gezond werken en leren’. Tijdens het webinar gaf Tim Huijts een toelichting op zijn oratie en onderzoekagenda voor de komende jaren en ging daarover met deelnemers in gesprek. Een opname van het webinar en een verslag verschijnen binnenkort op iph.nl.