Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

De eenvoudige tool is een gespreksinstrument om ‘het andere gesprek’ te voeren. De tool helpt bespreken en kiezen wat voor een persoon belangrijk is. En is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen en andere geïnteresseerden.

HOE TE GEBRUIKEN?

Iemand die moeite heeft met (begrijpend) lezen kan de Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid samen met een zorgprofessional invullen. Er is een digitale versie – met voorleesfunctie – en een papieren versie. Daarbij kunnen zorgprofessionals het begeleidingsdocument gebruiken. In dit document staan tips en handvaten hoe je samen ‘het andere gesprek’ over gezondheid kunt voeren.

Gezondheid groep in kaart brengen
Het gespreksinstrument kan ook ingezet worden om in kaart te brengen hoe het gaat met de gezondheid van een groep mensen in brede zin. Zo kan het over tal van onderwerpen gaan, zoals: eten, slapen, sporten, de leefomgeving en steun van anderen. Om dit mogelijk te maken, bieden we via ons ICT-partner een duurzame digitale omgeving, waar zoveel mogelijk mensen, organisaties, wijken en regio’s veilig kunnen werken met het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Zo dragen we samen bij aan een gezonder en veerkrachtiger Nederland.

Lees ook Nieuwe animatie over Positieve Gezondheid gelanceerd op congres De week van Arts en Leefstijl
Lees ook Koppeling naar het digitale spinnenweb (Groepslicentie)