Website Meetinstrumenten in de zorg

Doel
Bieden van een vindplek voor meetinstrumenten in de zorg, inclusief achtergrondinformatie, zoals invulinstructie, klinimetrische eigenschappen en normwaarden. De website draagt bij aan het doelgericht meten in de zorg. Via verschillende zoekstrategieën en zoekfilters kan naar een geschikt meetinstrument worden gezocht dat past bij uw onderzoeksvraag of praktijkprobleem.
Beschrijving

Deze website geeft een overzicht van meer dan 400 vragenlijsten (Patient-Reported Outcome Measures (PROMs)), observatie- en performancetesten voor gebruik in de zorg.

Ondersteunend materiaal

  • Boek Stappenplan voor het gebruik van meetinstrumenten in de gezondheidszorg (voorheen heette dit Raamwerk Klinimetrie): Beurskens, S., van Peppen, R., Swinkels, R., Vermeulen, H., & Wittink, H. (2020). Meten in de praktijk: Stappenplan voor het gebruik van meetinstrumenten in de gezondheidszorg Bohn Stafleu van Loghum.
  • Kennisclip doelgericht gebruik van meetinstrumenten in een zorgproeftuin: https://zuyd.mediasite.com/Mediasite/Play/f7d87983b28c410bbe508d1153348f9b1d.

Primaire doel
Eigen regie Gezondheid Kwaliteit van leven Kwaliteit van zorg Meten Participatie Welbevinden Zelfredzaamheid
Sector
Bedrijfsleven Onderwijs Zorg
Waar toe te passen?
Macro (regionaal, provinciaal, landelijk) Meso (wijk, dorp, stad, gemeente) Micro (in een praktijk of organisatie) Nano (in een één op één contact of bij zelfstandig gebruik)

Soort onderzoek
Mixed methods
Financier
Vanuit partners/community
Bron (Organisatie)
Zuyd Hogeschool
Onderbouwing
Publicatie overig; Wetenschappelijke publicatie
Toegankelijkheid
Open source
Toepasbaarheid
Eenvoudig, zonder professionele ondersteuning toepasbaar

Contactpersoon methode
Esther Bols (esther.bols@zuyd.nl)