Handboek Positieve Gezondheid Hoofdstuk 4

Bekijk hieronder alle interessante links met betrekking tot hoofdstuk 3 van het Handboek Positieve Gezondheid in de Huisartspraktijk – Samenwerken aan betekenisvolle zorg, geschreven door grondlegger Positieve Gezondheid Machteld Huber en praktiserende huisartsen Karolien van den Brekel en Hans Peter Jung. Het boek werd in mei 2021 uitgegeven door Bohn Stafleu van Lochem en is hier verkrijgbaar voor € 49,95. 

Het loket gezond leven geeft nog meer goede voorbeelden en een overzicht van effectieve leefstijlinterventies voor de huisartspraktijk. Voor de volledige achtergronden omtrent gezond bewegen is de volgende link zinvol:

In deze nieuwe Beweegrichtlijnen, geadviseerd door de Gezondheidsraad, staan algemene adviezen voor volwassenen en ouderen.

Zie voor de volledige achtergronden over goede voeding de Richtlijnen goede voeding.

Meer informatie over de behandeling van overgewicht staat in de Richtlijn Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassen en kinderen.

Er zijn natuurlijk nog meer leefstijl uitdagingen als alcohol, slapen, stress. Vele interventies zijn te vinden op:

Vanaf 2017 is er de NHG-Behandelrichtlijn Stoppen met roken.  https://www.nhg.org/themas/publicaties/nhg-behandelrichtlijn-stoppen-met-roken

Voor meer informatie over Gezonde Leefstijl: www.thuisarts.nl/gezonde-leefstijl