Even voorstellen: Jos Clout

Jos heeft ruime ervaring in het onderwijs. Hij is opleider bij iPH en regionaal coördinator van de Kinderwijkraden in Limburg. Daarnaast is Jos parttime werkzaam als projectmanager bij de Stichting Swalm en Roer.

‘Onderwijs is mijn passie. Ik zou het geweldig vinden als Positieve Gezondheid een structurele plek krijgt in het curriculum van het (primair) onderwijs.

Na ruim 44 jaar in het onderwijs, waarvan 35 jaar als leidinggevende, heb ik het mijn prioriteiten opnieuw gerangschikt en gekozen voor een andere invulling van mijn dagelijkse activiteiten. Een groot gedeelte hiervan wil ik besteden aan Positieve Gezondheid. Ik geloof in de kracht van het gedachtegoed en ben ervan overtuigd dat het een mogelijkheid is om anders naar dingen te kijken dan hoe we dat tot nu toe deden.

Anders kijken betekent ook anders denken en vervolgens anders handelen. En juist dat is noodzakelijk om de huidige uitdagingen in de maatschappij te benaderen. Dit kan niet alleen met een community van mensen die dezelfde overtuiging hebben. Indien we kinderen en volwassenen hierop kunnen trakteren ontstaat een ongelooflijke veerkracht waarin mensen hun eigen regie behouden en zelf een bijdrage leveren aan een positief en gezond leven.’