Cursus vervlecht rouwproces met Positieve Gezondheid

Verlies gaat vaak gepaard met rouw. Zoals het verlies van een geliefde, je gezondheid, je inkomen. Sinds kort is er een cursus die omgaan met verlies en Positieve Gezondheid met elkaar verbindt: ‘Omgaan met verlies en Positieve Gezondheid’.

 

De cursus reikt mensen de hand in deze moeilijke periodes in het leven. Daarbij gaat het om het hervinden van de eigen regie in het leven. Weer betekenis geven aan wat zich daarin aandient. En het oppakken van een zinvol leven.

 

Verlies is de ervaring dat een geliefd deel van het leven voorbij is. Door te rouwen proberen mensen dat verlies een betekenisvolle plek te geven in het leven. Maar omdat verlies de levenssituatie ingrijpend verandert, is het voor mensen vaak moeilijk om verbinding te houden met zichzelf. En om te weten wat goed voor ze is. Door Positieve Gezondheid en rouw met elkaar te verbinden, lukt het beter om mensen in deze moeilijke periode te begeleiden.

 

De cursus ‘Omgaan met verlies en Positieve Gezondheid’ is een initiatief van Arthur Nijsten en Estelle Schatori√©. De een is ergotherapeut en begeleider bij afscheid. De ander is oefentherapeut Mensendieck en gecertificeerd trainer Positieve Gezondheid.

   

 

Meer weten over deze cursus?

Download de sheet met meer informatie en contactgegevens.