• Praktijk
  • 11 januari 2018

De hype voorbij? Artsen steeds nieuwsgieriger over Positieve Gezondheid, aldus ArtsenAuto.

Het lijkt er steeds meer op dat het geen hype is, maar dat het concept Positieve Gezondheid echt de zorg gaat veranderen. Aldus het magazine Arts en Auto van januari. Steeds meer (huis)artsen tonen interesse in Positieve Gezondheid. Maar de beweging moet ook weer niet te snel gaan, stelt Machteld Huber.

Tijd nemen om te groeien

In Arts en Auto verscheen in januari 2018 een interview met Huber. Daarin vertelt zij over de ambities en effecten van Positieve Gezondheid, en het succes van het concept. Een van de successen is dat de Federatie Medisch Specialisten begin 2017 een visiedocument presenteerde. Daarin spreekt de federatie de ambitie uit dat medisch specialisten in 2025 handelen vanuit Positieve Gezondheid. Huber vindt het een grote ambitie. ‘Ik denk niet dat al die duizenden medisch specialisten het concept zo snel zullen omarmen. Dat hoeft ook niet. Je moet het niet opdringen, je moet het de tijd geven om te groeien.’ Lees hier het hele artikel.

Compassieprijs voor huisartsen

In hetzelfde nummer van Arts en Auto vertelt huisarts Hans Peter Jung hoe hij besloot te werken vanuit het concept van Positieve Gezondheid. Daartoe organiseerde hij met zijn praktijk meer tijd voor de patiënt en maakte hij andere financieringsafspraken met de zorgverzekeraar. Jung en zijn collega Hylke de Waart wonnen met dit initiatief de Compassieprijs 2017. De prijs is bedoeld voor projecten die ‘harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen’. Lees het artikel 

Positieve Gezondheid op Huisartsbeurs 2018

Op de Huisartsbeurs in april 2018 spreekt Huber voor de huisartsen en neemt ze hen mee in wat het nieuwe gezondheidsconcept aan verbeteringen kan opleveren. De beurs wordt georganiseerd door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).