• Praktijk
  • 4 april 2021

GGD Hollands Midden brengt Positieve Gezondheid verder in de regio

GGD Hollands Midden brengt Positieve Gezondheid verder in de regio

Dinsdag 30 maart ondertekenden Sjaak de Gouw, Directeur Publieke Gezondheid GGD Hollands Midden (GGD HM) en Angelique Schuitemaker, directeur Institute for Positive Health (iPH) officieel het netwerkpartnerschap. Het belangrijkste doel van deze partnerschap is om Positieve Gezondheid verder te brengen in de regio via Alliantie Positieve Gezondheid.

 

Sjaak de Gouw: ”Dit is niet zomaar een ondertekening. Deze overeenkomst betekent ontzettend veel. Het is een verrijking op onze vernieuwde missie: Gezondheid, veiligheid en kansen voor iedereen. Wij streven ernaar dat mensen in staat zijn regie over hun leven te voeren. Dat vraagt om een brede blik op gezondheid. Het Institute for Positive Health kan ons hierbij helpen om deze brede blik te stimuleren. En we benutten de ervaringen met Positieve Gezondheid die door iPH al zijn opgedaan, zowel binnen onze organisatie als daarbuiten.”

De Alliantie Positieve Gezondheid in de regio Zuid Holland Noord heeft de ambitie om in 2030 de meest positief gezonde regio te worden. Deze alliantie bestaat vooralsnog uit een kerngroep met ROH West Nederland, Marente, Welzijn Teylingen, Zorg en Zekerheid, Reos en GGD Hollands Midden.

Een praktisch voorbeeld is dat er onlangs een eerste leeratelier plaatsvond met 60 inwoners, beroepskrachten uit zorg en sociaal domein én beleidsmakers van gemeenten die al werken vanuit een brede blik of dat willen gaan doen. Dit was in samenwerking met de hogeschool Leiden, in de werkplaats sociaal domein Den Haag en Leiden.

Angelique: “Wij zien dat GGD HM echt een koploper is. Met een proactieve houding gaan jullie in gesprek met burgers over gezondheid en spelen jullie een centrale rol om Positieve Gezondheid verder in de regio te brengen. GGD HM brengt partijen uit de gezondheidszorg bij elkaar om zo samen de slag te maken van zorg naar gezondheid.”

Meer weten over de aanpak en welke kansen gezien worden voor Positieve Gezondheid in Corona-tijd? Bekijk dan het hele interview met Sjaak de Gouw en Angelique Schuitemaker.