• Praktijk
  • 24 januari 2024

Hoe verder na kanker? Met Positieve Gezondheid op zoek naar antwoorden in podcast Over Koetjes & Kanker

Hoe verder na kanker? Met Mijn Positieve Gezondheid op zoek naar antwoorden in podcast Over Koetjes & Kanker

Dat kankerbehandelingen je lijf beschadigen, dat begrijpen de meeste mensen wel. Maar wat is de impact op onze geest, werk, sociale leven en dagelijks functioneren? In een aflevering van de podcast Over Koetjes & Kanker gaat Evelien van der Werff in gesprek met Marcia de Groot. Met behulp van Mijn Positieve Gezondheid ontwarren ze problemen waar vrouwen na een kankertraject tegenaan kunnen lopen en geeft Marcia praktische tips hoe je ze kunt verminderen of oplossen.

‘Als het kankertraject erop zit ben je ‘klaar.’ Nou mooi niet, dan begint ‘het’ pas. Het verwerken en herstellen. Niet in een ziekenhuis, maar thuis in je uppie’, vertelt Evelien. Zij overleefde twee keer borstkanker en heeft in 2021 het roer omgegooid. Ze stopte na 34 jaar vliegen met haar baan als stewardess bij de KLM om een creatieve bijdrage te leveren aan de wereld van kanker. In de podcast ‘Over Koetjes & Kanker’ gaat Evelien op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe pak je de draad van het leven weer op als je kanker hebt gehad?

De nieuwste aflevering maakte Evelien samen met Marcia de Groot. Zij houdt zich bezig met Positieve Gezondheid en werkt als coördinator in het Adamas Centrum voor leven met en na kanker. Daar helpt ze de gasten te dealen met de gevolgen van kanker.