Kinderen ontdekken Positieve Gezondheid met nieuwe Gelukgids

Wat houdt geluk nou precies in? Wanneer voel ik mij blij? Hoe kan ik mij gelukkiger voelen? In het nieuwe kinderboek ‘De Gelukgids’ van Evelien van Dort vertellen zes kinderen hun verhaal. Een praktisch boek, waarmee kinderen leren om beter om te gaan met stress of moeilijke momenten en kunnen ontdekken waar ze gelukkig van worden.

Evelien van Dort heeft De Gelukgids geschreven vanuit haar ervaring als kinderfysiotherapeut en met een brede blik op gezondheid. Als erkend trainer bij iPH zet zij zich met veel passie in om het gedachtegoed van Positieve Gezondheid te verspreiden. ‘Toen ik jaren geleden in aanraking kwam met Positieve Gezondheid, wist ik: dit is niet alleen waardevol voor volwassenen, maar vooral voor kinderen. Ik wil kinderen op weg helpen naar geluk. Mijn grote wens is dan ook dat De Gelukgids veel kinderen bereikt en het hen steun geeft’, vertelt Evelien.

Echte verhalen van kinderen

Voor Evelien zijn geluk en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘De Gelukgids gaat over het ontdekken waar je blij van wordt. Kinderen hebben zo nu en dan hulp nodig bij het vinden van hun eigen richting. In mijn boek nemen Angelo, Nienke, Ela, Charlie, Sam en Amin hen mee in hun ervaringen. Het zijn waargebeurde verhalen, ieder gekoppeld aan een van de zes dimensies van Positieve Gezondheid. De kinderen geven zelf tips voor de stappen die zij hebben genomen. Daar heb ik zelf een ‘gelukstraining’ aan gekoppeld, vol met eenvoudige doe-opdrachten. Gezondheid is namelijk iets wat je beleeft. Met die opdrachten kunnen kinderen het ook makkelijk zelf ervaren.’

Evelien heeft bij de Gelukgids ook een lesprogramma gemaakt, waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen. Het lesprogramma bestaat uit een groepsles in het kader van een van de geluksroutes, een gelukstraining voor het versterken van veerkracht en een individuele doe-opdracht ‘scoor je eigen geluk’. Voor leerkrachten en professionals in zorg en welzijn organiseert Evelien daarnaast een inspiratietraining ‘Positief gezond, jaar rond’.

De Gelukgids is een boek van kinderen, voor kinderen. Doordrenkt met Positieve Gezondheid en boordevol grappige illustraties. De Gelukgids is vanaf 22 mei 2024 verkrijgbaar.