• Praktijk
  • 3 december 2020

Meld u aan voor Positieve Gezondheid Live: Leren van Limburg op 13 januari 2021

Meld u aan voor Positieve Gezondheid Live: Leren van Limburg op 13 januari 2021

Op woensdag 13 januari 2021 organiseert iPH in samenwerking met Alles is Gezondheid van 15:30 tot 17:00 uur de eerste Positieve Gezondheid Live: een terugkerende livecast met wisselende thema’s en praktijkvoorbeelden van Positieve Gezondheid.  

De eerste editie staat volledig in het teken van Leren van Limburg. De provincie is al jaren aan de slag met Positieve Gezondheid. Het concept wordt ingezet in zorg, het sociaal domein, bij werkgevers, op scholen en door woningcoöperaties. Daar kunnen andere regio’s vast van leren. 

Moderator van de eerste Positieve Gezondheid Live is Simone van Trier. Zij bespreekt met diverse tafelgasten* wat we kunnen leren van Limburg als eerste Positief Gezonde Provincie in Nederland. Ook lanceren we in de uitzending het Magazine Positieve Gezondheid. Dit themanummer gaat over Limburg Positief Gezond. De eerste uitgave wordt door Angelique Schuitemaker, directeur iPH, uitgereikt aan Robbert Housmans, Gedeputeerde Sociale Agenda, Zorg en veiligheid in de Provincie Limburg en aan Paul Blokhuis, Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport (onder voorbehoud). 

*Nav de nieuwe maatregelen, zullen ook de tafelgasten online aanwezig zijn

Aanmelden 

Positieve Gezondheid Live wordt live uitgezonden op woensdag 13 januari 2021 van 15:30 tot 17:00 uur

Programma 

Over de start en het initiatief 

  • Machteld Huber (iPH) 
  • Wiro Gruisen, Manager Regio regie Limburg  (CZ)  
  • Marleen van Rijnsbergen, voormalig gedeputeerde Sociale Agenda (Provincie Limburg) 

Plan van aanpak en de uitvoering 

  • Mieke Reynen, Projectleider Limburg Positief Gezond (iPH) 
  • Hans Peter Jung, Huisarts (Afferden) 
  • Nanne de Vries, Vice-dean Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (Maastricht University) 

 Overdracht, resultaten en start Beweging Limburg Positief Gezond 

  • Angelique Schuitemaker (iPH) 
  • Loek Vaessen, coördinator Beweging Limburg Positief Gezond 
  • Dr. Gili YaronSenior researcher/docent Department of Health Services Research (ZonMw) onderzoek Een actiegerichte studie naar de introductie van Positieve Gezondheid in Limburg; Geleerde lessen voor de uitrol naar andere regio’s 

Met de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het tonen van diverse filmpjes uit de praktijk, belooft het een interactieve uitzending te worden.

 

Het nieuwe magazine PG Limburg Positief Gezond

Benieuwd naar de ervaringen in Limburg? Het magazine is beschikbaar vanaf midden januari, maar u kunt alvast een pre-order voor het magazine plaatsen via de site en het magazine gelijk met de lancering in de brievenbus hebben. Bestellen kan hieronder.