• Onderwijs
  • 7 juni 2021

Nieuw trainingsaanbod: Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk

Nieuw trainingsaanbod: Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk

LHV Academie biedt de Basismodule Werken met Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk aan. Als deelnemer van deze cursus ontvangt u gratis het Handboek Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk.

Met Positieve Gezondheid brengt u het werkplezier weer terug in de praktijk. Het werkelijke contact van mens tot mens geeft het gevoel weer betekenisvol bezig te zijn. In deze module doet u als zorgprofessional ervaring op in het werken met het concept Positieve Gezondheid. U ontwikkelt uw eigen stijl om Positieve Gezondheid een plek te geven in uw dagelijkse praktijk.

De basismodule werken met Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk heeft als doel dat u groeit in een mindset waarbij de ander regie kan nemen over diens gezondheid en welzijn. Dat vraagt het nodige van u als professional. U moet kunnen luisteren en durven loslaten, maar ook kaders kunnen geven binnen het gesprek. Door die combinatie kan de ander leren benoemen wat voor hem belangrijk is en stappen zetten richting zijn doelen. In deze training start u met het vinden van uw eigen basis en het ervaren van het concept van Positieve Gezondheid. Wat houdt het werken op deze manier eigenlijk in en wat zou het voor u persoonlijk betekenen? Wat zou het voor uw patiënten betekenen en wat wordt er anders aan je werk(wijze)? U leert het gespreksinstrument het spinnenweb te gebruiken als tool om samen een gesprek te starten en de ander te laten vertellen over wat er bij hem leeft. Vervolgens leert u om in te gaan op de veranderwens van de ander en hem concrete stappen te helpen benoemen die hij zelf kan zetten (met uw ondersteuning of met die van een ander).