Trainingsaanbod

De trainingen van Positieve Gezondheid zijn ontwikkeld door Machteld Huber in nauwe samenwerking met ervaren coaches en trainers. Tijdens de trainingen leer je door te doen. Daarom gebruiken we in onze trainingen krachtige werkvormen en is er veel ruimte voor reflectie op jouw handelen. In de Basismodule doe je ervaring op in het werken met het concept Positieve Gezondheid. In onze Train-de-trainer opleiding wordt je opgeleid tot gecertificeerd trainer en kun je zelf aan de slag met Basismodules geven. Visiom is onze trainingspartner die het trainingsaanbod verzorgt.

Bekijk direct:

Basismodule Werken met Positieve Gezondheid

Tijdens de basismodule Werken met Positieve Gezondheid, die werd ontwikkeld in 2016 tezamen met Hommels & Brink, ligt de nadruk op ervaren en oefenen. Dit doe je samen met medecursisten. Als actieve deelnemer en bij volledige aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat als bewijs van deelname van het Institute for Positive Health. Na de basismodule kun je de Train-de-Trainer volgen.

“Ik zou de basismodule zeker aanraden aan anderen. De bijeenkomsten hebben mij een stevige basis gegeven in het doorleven van Positieve Gezondheid, zowel privé als professioneel. Dat gun ik iedereen.”

Deelnemer Basismodule

Incompany-module Werken met Positieve Gezondheid

De incompany-module van Werken met Positieve Gezondheid richt zich op een groep medewerkers binnen één organisatie. De inhoud van de training is nagenoeg hetzelfde als de Basismodule Werken met Positieve Gezondheid. De focus ligt op het ervaren en oefenen in de praktijk. Daarom vinden de sessies meer verspreid plaats over langere tussenperiodes. Ervaringen worden vervolgens in de trainingen gedeeld, zodat er intervisie ontstaat. Daarnaast wordt er tezamen met de trainer gekeken hoe Positieve Gezondheid in de specifieke organisatie van de deelnemers van de incompany-module kan worden toegepast.

Interesse in de incompany-module? Neem dan contact op met de Academie van iPH.

Blended

Zoals we door Corona hebben ervaren is het fysiek volgen van scholing niet altijd mogelijk. Daarom verzorgen wij alle trainingen blended: een combinatie van eLearning en lesgeven in groepen. Hierbij wordt eLearning gecombineerd met reflectiebijeenkomsten; een onmisbaar onderdeel om de nieuwe vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

Onze trainingspartners

Het eLearningonderdeel is ontwikkeld door Fontys, in nauwe samenwerking met iPH – van waaruit het gedachtegoed is ontwikkeld en verder wordt vertaald naar vraagstukken rond zorg en welzijn. De begeleiding tijdens de reflectiebijeenkomsten ligt in handen van gecertificeerde trainers die door iPH zijn opgeleid. Daardoor blijft de kwaliteit goed verankerd. De module is volledig geaccrediteerd en na afloop krijg je een certificaat.

De blended trainingen worden aangeboden door onze samenwerkingspartners Visiom en Fontys.

Train-de-Trainer opleiding

Je hebt de basismodule Werken met Positieve Gezondheid gevolgd en bent zo enthousiast over het gedachtegoed dat je de trainingen graag zelf wilt gaan aanbieden. Bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, als trainer bij een bureau of als trainer in een (zorg)organisatie. Dan kun je de opleiding Train de Trainer volgen. Dit is een opleiding waarin je leert hoe je een groep tot de essentie van werken met Positieve Gezondheid brengt.