In de Landelijke nota gezondheidsbeleid worden vaak de kind- en jongerentool genoemd. Maar er zijn meer handige middelen die Positieve Gezondheid mogelijk helpen maken. Bekijk hier een beknopt overzicht.

 

Volwassenentool Mijn Positieve Gezondheid

Volwassenen kunnen het online spinnenweb voor zichzelf invullen. Op basis van de uitkomsten in het spinnenweb kan een gesprek worden gevoerd met hulpverlener, bekende of welzijnswerker.

Naar de Vragenlijst Volwassenen

Wil je aan de slag met Positieve Gezondheid in je team, bedrijf of organisatie? Dan kun je voor de hele groep Positieve Gezondheid in kaart brengen. Geheel geanonimiseerd natuurlijk. Meer informatie over de groepslicentie: ict@iph.nl.

 

Kindtool Mijn Positieve Gezondheid

Is ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar, samen met de kinderen zelf.
Naar de Kindtool

 

Jongerentool Mijn Positieve Gezondheid

Bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen (16-25 jaar).

Naar de Jongerentool

 

Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

Is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen. Ook deze tool is uitvoerig getest door de doelgroep zelf. De eenvoudige tool is online bijna 2.000 keer ingevuld.

Naar Eenvoudige tool 

 

Aanvullende materialen 

Er zijn verschillende folders, flyers, tafelkleden en posters verkrijgbaar, die kunnen helpen bij gesprekken en trainingen over Positieve Gezondheid.

Naar materialen

Bolk-model voor Positieve Gezondheid en Leefomgeving

Inspireert beleidsambtenaren om meer samenhang te vinden in de verschillende beleidsterreinen. En om bij de inrichting van de leefomgeving inwoners te betrekken.

https://www.louisbolk.org/nl/voeding-en-gezondheid/positieve-gezondheid/positieve-gezondheid-en-leefomgeving

 

GGD AppStore

Daar vind je de beste gezondheidsapps, gekoppeld aan de 6 dimensies van Positieve Gezondheid. Handig voor als je op zoek bent naar handelingsperspectieven. De apps zijn getest op gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, privacy, veiligheid en onderbouwing.

https://www.ggdappstore.nl/Appstore/Testmethode

Staatssecretaris Paul Blokhuis over de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024: “Met Positieve Gezondheid kunnen we vraagstukken in onze samenleving in een ander licht bekijken”

Magazine Positieve Gezondheid

“In veel van onze initiatieven in Den Haag nemen wij Positieve Gezondheid als uitgangspunt”